پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 225994
کشف بخشي جديد از ويروس اچ.آي.وي
تاریخ انتشار : 1395/05/26 09:33:45
نمایش : 971
محققان انگليسي براساس تازه ترين يافته خود درباره ويروس اچ.آي.وي (ايدز)، اميدوار هستند به رويکردهاي جديدي براي ابداع داروهايي به منظور مبارزه با اين عفونت دست يابند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، پيش از اين دقيقا مشخض نبود که ويروس اچ.آي.وي چگونه به واحدهاي سازنده ژنتيکي مورد نياز براي سنتز دي.ان.اي به منظور آلوده کردن سلول ميزبان، دست مي يابد.

 

اما اکنون محققان آزمايشگاه زيست شناسي مولکولي شوراي تحقيقات پزشکي در کمبريج و کالج لندن اکتشافات جديدي در زمينه اين مکانيسم بدست آورده اند.

 

به گزارش پايگاه اينترنتي مديکال نيوز تودي،يک پوسته پروتييني به نام کپسيد ويروس اچ آي وي را احاطه کرده است. محققان متوجه شدند که کپسيد حاوي منافذ عنبيه مانند است که مانند چشم باز و بسته مي شوند.

 

اين منافذ مي توانند بسيار سريع باز و بسته شوند، همين قابليت آنها را قادر مي سازد واحدهاي سازنده ژنتيکي به نام نوکلوئيدها را که ويروس به آنها نياز دارد تا با تغيير دي.ان.اي سلول ميزبان را آلوده کند، جذب کنند و مولکول هايي را که نمي خواهند، در بيرون نگاه دارند.

 

همين قابليت علت موفق بودن ويروس اچ.آي.وي در گريختن از سيستم ايمني را توضيح مي دهد.

اين دستاورد تحقيقاتي که در مجله Nature منتشر شد، حاصل آزمايش ساختار اتمي کپسيد و ايجاد ويروس هاي جهش يافته اچ.آي.وي است که به محققان اجازه داد رفتار اين منافذ را رصد کنند.

 

دکتر لئو جيمز از آزمايشگاه زيست شناسي مولکولي شوراي تحقيقات پزشکي مي گويد: تصور مي کرديم به محض ورود ويروس اچ.آي.وي به يک سلول، کپسيد ويروس جدا مي شود، اما متوجه شديم که کپسيد از ويروس در برابر سيستم ايمني محافظت مي کند.

 

وي افزود: با کشف منافذ ياد شده و عملکرد آنها، مشخص مي شود که چگونه سوخت مورد نياز براي تکثير وارد کپسيد مي شود و امکان ساخت ژنوم ويروسي را فراهم مي کند.

 

محققان براي جلوگيري از رونوشت برداري ويروس از خود و آلوده کردن سلول هاي بيشتر، يک مولکول بازدارنده به نام hexacarboxybenzene ابداع کردند که مي تواند منافذ کپسيد را مسدود کند. مولکول ياد شده به طور موفقيت آميزي منافذ را مسدود مي کند و مانع از رونوشت برداري و يا تکثير ويروس مي شود.

 

با اين وجود، مولکول hexacarboxybenzene نمي تواند وارد سلول هاي انساني شود و در نتيجه نمي تواند به سلول هاي از پيش آلوده شده به اچ.آي.وي کمک کند.

 

اما محققان تاکيد کردند که يافته هاي اين مطالعه مي تواند در آينده به ابداع داروهايي منجر شود که قادر به ورود به سلول هاي انساني و همچنين مسدود کردن منافذ از داخل خواهند بود.

منبع:ايرنا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html